čtvrtek 28. srpna 2014

Letní pokušení: Malinové muffiny / Summer Temptation: Raspberry Muffins

Sběr plodů jistě v létě neminul nikoho z Vás! Ať už jde o třešně, jahody, maliny, borůvky, jablka a jiné každá zahrádka, sad na chalupě a nebo prostě jen les touto dobou lákají k mnoha pokušením. Ani já jsem neodolala a připravila jsem pro Vás recept na úžasné malinové muffiny neboli cupcakes :-) A to hned ve dvou verzích, klasické a "healthylifestylové" pro které jsem se rozhodla já :-)









Budeme potřebovat na klasickou verzi / zdravější verzi:

250 g hladké mouky / 150 g hl.sojové mouky, 100 g hl. pšeničné mouky, 50 g kukuřičné mouky
150 g moučkové  cukru / 150 g mletého třtinového cukru
150 g másla nebo oleje / 150 g olivového či jiného oleje
2 lžíce kakaa / 2 lžíce karobu
2 lžíce mléka / 2 lžíce sojového mléka
2 vejce
100 g malin
1 prášek do pečiva
1 bílý jogurt

Mouku, nebo směs různých druhů smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy přes síto. Žloutky oddělíme od bílků a ve druhé misce utřeme s cukrem a postupně přidáváme olej a jogurt. Bílky vyšleháme. Mouku s kypřícím práškem smícháme s tekutou směsí žloutků, cukru, oleje a jogurtu a přidáme kakao, na závěr ještě sníh z bílků. Pokud se nám těsto zdá příliš tuhé, přidáváme po lžících mléko. Správná konzistence těsta by měla připomínat těsto na třenou bábovku, tzn. né příliš řídké táhlé těsto. Těstem plníme košíčky připravené ve formě na muffiny (nebo ve dvou košíčkách na plechu), asi tak do poloviny. V polovině přidáme do každého košíčku 2-3 maliny a formičky do 2 třetin doplníme těstem. Pečeme na 180 stupňů cca 25-35 minut.



Můžeme podávat jen tak, nebo seřízneme vršky a nanášíme vrstvu jednoduchého krému připraveného z utřeného másla a cukru se zbytkem malin.




Pozor, kombinace vůně čokolády a malin může být při pečení velmi omamující ;-)

Dobrou chuť V.

P.S. Jaké letní plody máte nejraději a kde je sbíráte / kupujete? :-)





Žádné komentáře:

Okomentovat