pátek 20. března 2015

Fazolové brownies / Bean brownies

Fazolové brownies jsou opravdovou mňamkou, co skvěle zaženou chuť na sladké. Ráda je snídám, svačím a užírám během dne. Pevně věřím, že pro Vás nejsou žádnou novinkou a o jejich existenci jste slyšeli. A tak se ptám, už jste je zkoušeli upéct? :-)




Já Vám přináším recept na fazolové brownies, které jste mohli ochutnat na Meeting bazaru s blogerkama. Bazar pořádala Lucka z Lfeenthusiasm, Karol z Changingroom, Jana z Boulevard de Prague a Karolína z Franche meets fashion



Na meeting bazaru bylo možné ulovit pěkné kousky z šatníků a spoustu doplňků  těchto skvělých bloggerek, sama jsem neodolala a v podvečer jsem odcházela s novou shopperkou, psaníčkem, dvěma páry brýlí a krásným květinovým šátkem :-). Ale  teď už zpátky k receptu :-)



Budeme potřebovat:
500 g vařených (červených) fazolí (můžete nahradit i konzervovanými)
2 vejce
200 ml sojového vanilkového mléka
100 g sušených datlí
2 lžíce karobu (lze nahradit i kakaem)
8 kakaových bobů (lze nahradit 3-4 lžícemi kakaa)
2 lžíce arašídového másla
100 g hořké čokolády (já použila 70%)

Datle a kakaové boby namočíme do sojového mléka a po 10-15 minutách rozmixujeme tyčovým mixérem. Ve druhé míse rozmixujeme fazole do hladka spolu s vejcem, karobem a arašídovým máslem. Poté přilijeme směs rozmixovaných datlí, sojového mléka a kakaových bobů a pořádně promícháme. 

Na plech dáme pečící papír a nalijeme směs. Pečeme v troubě 30 minut na 160 - 180 stupňů. Poté poklademe kostičkami čokolády necháme rozehřát na teplém těstě a rozetřeme po celé ploše. Vrátíme do trouby a necháme ještě 5 - 10 minut péct na 150 stupňů.

Podáváme vychladlé a ideálně necháme odležet den v lednici.

Dobrou chuť!

V.




Žádné komentáře:

Okomentovat