čtvrtek 5. června 2014

Listový salát s hermelínem a brusinkami / Salad with brie and cranberries

Taky už máte dost klasických salátů typu – okurka, paprika, rajče, sůl, pepř, olej, ocet? Obchody i trhy přinášejí možnost experimentovat, tak proč si obvykle drahé saláty z restaurací nedopřát za pár korun i doma? J Dnes přidávám recept na tento salát s hermelínem a brusinkami a věřte, že rozhodně nebude poslední.
 
 
Budeme potřebovat (2 porce):
6x větších listů římského salátu
Větší hrst trhaného ledového salátu
Menší hrst salátu polníček
¼ Okurky
1 Rajče
asi 12 kuliček hroznového vína
100 g hermelínu
brusinky – cca lžíce na porci (můžete použít jak sušené, tak kompotované, výborné kompotované a neslazené mají v Lidlu z edice Delikates)
olivový olej, sůl, pepř

Postup:
Římský a ledový salát natrháme na talíře / misky, přidáme na čtvrt kolečka krájenou oloupanou okurku, půlměsíčky rajčat, kuličky hroznového vína v celku a na vrch přidáme polníček. Hermelín pokrájíme na menší plátky a rozložíme na zeleninu. Hermelín dozdobíme brusinkami, zakápneme olivovým oleje, osolíme, opepříme a výborná večeře je na stole J

Dobrou chuť!
V.
P.S.: Jaký salát máte nejraději vy? Inspirace není nikdy dost! J