pondělí 2. června 2014

Chilli kuře na pomerančích / Chilli chicken with oranges

Zajímavá obměna klasického pečeného kuřete :-) Co myslíte? 



Budeme potřebovat: (pro 2 osoby)
2 větší kuřecí stehna
1/2 pomeranče
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1/2 lžičky chilli (nebo 1 drcená sušená chilli paprička a špetka chilli)
brambory (dle uvážení :-))
sůl, pepř, rozmarýn



Postup:

Kuřecí stehna omyjeme a dokonale očistíme. Pomeranč zbavíme kůry, a nakrájíme na menší kousky. Zlehka oddělíme kůži od masa a plníme pokrájeným pomerančem. Osolíme a připravíme do pekáčku.

Mezitím si smícháme marinádu na potření - olivový olej, med a chilli, kterou kuře potřeme. Přilijeme cca 1 centimetr vody (od dna pekáčku). Pečeme na 190 stupňů cca 50 minut až hodinu, dle velikosti stehen a průběžně potíráme marinádou.






Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, rozprostřeme na plech, s pečící podložkou či pečícím papírem, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a zlehka zakápneme olivovým olejem. Pečeme v troubě spolu s kuřetem cca posledních 15 minut. A chilli kuře na pomerančích s rozmarýnovými brambůrky je na světě :-). 






Dobrou chuť!
V.

P.S. Držíte se v kuchyni základních postupů, nebo rádi inovujete recepty pro pestrost jídelníčku a změnu chuti klasických jídel? :-)