čtvrtek 17. dubna 2014

Zahrady Světa / Gärten der Welt  / Deutschland / part 2 / October 2013

A je tu druhý díl ze série příspěvků o našem cestování po Německu.
Ráno jsme se vzbudili krátce po 7 hodině, kdy na odpočívadla přijížděla  další auta a začínalo tu být rušněji. Zamířili jsme tedy po ranní hygieně směrem na nejbližší benzínku s jasným cílem – koupit si kafe! Poté jsme pokračovali dál směrem na Berlín, od kterého nás dělilo necelých 50 km. Naši další plánovou zastávkou, ale nebyl zmíněný Berlín, nýbrž ta nejkrásnější botanická zahrada, kterou jsem kdy viděla v Marzahn-Hellesdorf.




Délka pobytu: ½ den
Kalkulace nákladů na dopravu / ubytování: naleznete v posledním příspěvku o Německu.
Popis výletu a celkové hodnocení:
Jak jsem tak před odjezdem brouzdala po internetu a dělala si poznámky, co bychom chtěli navštívit, tak jsem narazila na tyto stránky, které jsou v němčině. Zjistila jsem tedy, že v tomto rozlehlém areálu vzdáleném asi 15 km od centra Berlína se nachází komplex různých zahrad z celého světa.

Najdete zde:
***Zahrady Bali***





***Korejská zahrada***






***Japonská zahrada***





***Zahrady Indonésie***








***Čínská zahrada***





***Renesanční zahrada***






***Labyrint***


Tohle místo mi vzalo dech a pro ty co se vydávají směr Berlín, ideálně po vlastní ose, doporučuji ne vynechat. Dá se sem dostat i příměstskou dopravou, ale pro cestovatele autem, opravdu minimální zajížďku a jak se říká hodně muziky za málo peněz, tady rozhodně platí. Gärten der Welt, nebo v překladu Zahrady Světa mají otevírací hodiny takto:

Listopad - Únor - denně 9 - 16 hod

Březen, Říjen - denně 9 - 18 hod

Duben - Září - denně 9 - 20 hod

Za vstupenku zaplatíte:

Duben - Říjen - dospělý 4Eura, dětí 1,5Eura

Listopad - Březen - dospělý 2Eura, děti 1Euro

Přijeli jsme sem hned z rána, kdy zahrady otevíraly a tak jsme se mohli v klidu procházet a odpočívat v různých zákoutích. V čínské zahradě jsme si dali kávu, v indonéské si vychutnali vůni cedrového dřeva jímž byl zdoben strop u vchodu. O Bali jsme si udělali představu o podnebí, vychutnali si vůni rozkvetlých orchidejí.V japonské zahradě jsme zjistili jak málo lidem stačí k živobytí. Ke konci prohlídky jsme si dali závody v labyrintu, kdo se dřív dostane do středu na vyhlídku. Celkově jsme tu strávili krásné dopoledne a poledne a pak se vydali do centra Berlínu… ale o tom zase příště….

Přidávám posledních pár fotek:







Ahoj V.

Žádné komentáře:

Okomentovat