Zeleninu prostě můžu! V téměř každém provedení, je jen málo druhů a úprav, na které se mé chuťové buňky nenaučily. Tentokrát jsem se rozhodla využít pórek v jiném provedení, než do "číny" a s výsledkem jsem spokojená :-)
Budeme potřebovat:
1 pórek
trochu másla
zeleninový bujón,
nebo vývar (já použila zmražené kostky domácího kuřecího silného vývaru a dolila jsem vodou)
smetana na vaření
cca 100 ml na zjemněnísůl, pepř
Postup:
Pórek nakrájíme na kolečka, klidně silnější (část bílé i zelené části s schováme na později) a dobře omyjeme a necháme okapat. Osmažíme na rozehřátém másle, osolíme a opepříme a potom zalijeme 1 litrem bujónu / vývaru a povaříme asi 15 minut, přidáme smetanu, po chváli stáhneme z plotny a rozmixujeme ručním mixérem. Zbylou část pórku nakrájíme na tenké nudličky, které taktéž osmažíme na másle a přidáme do hotové polévky. Můžeme ještě dochutit solí a pepřem, při servírování přidat praženou houstičku na kostičky.
Dobrou chuť.
Ahoj V.
Žádné komentáře:
Okomentovat