pondělí 25. srpna 2014

Poslední grilovačka: Aneb všechno na špejli! / The last barbecue: Everything to a stick!

Léto pomalu, ale jistě končí. Grilovat však ještě nějakou tu chvíli budeme moci, tedy pokud nám září přinese teplé počasí, nebo ještě lépe babí léto :-)







Dnes jsem si pro Vás připravila další typy na zpestření grilování. Jak název příspěvku napovídá, můžete se společně se mnou pustit do přípravy špízů.





Budeme potřebovat: 

Zeleninové špízy

Cherry rajčátka
Žlutou cuketu
Zelenou cuketu
Mini mozzarelu (nebo grilovací sýr)
Cibuli
Sůl
Pepř

Cukety rozkrojíme podélně na čtvrtiny, vyřízneme středy a krájíme na kousky. Cibuli oloupeme a krájíme na čtvrtiny a jednotlivé vrstvy pak od sebe oddělíme. Cherry rajčátka a mozzarelu ponecháme vcelku a rovnoměrně napichujeme na špejle, či grilovací tyčky. Hotové špízy jen osolíme a opepříme, abych vynikla kombinace chutí.



Vepřové špízy se švestkou

Vepřovou krkovici
Cibuly 
Švestky

Vepřové nakrájené na kostičky jsme si naložili den dopředu do marinády z předchozího příspěvku. Cibuli opět krájíme na čtvrtiny a jednotlivé vrstvy pak od sebe oddělíme. Švestky vypeckujeme a krájíme též na čtvrtiny (u menších plodů na poloviny). Pak vše napichujeme na špejle, či grilovací tyčky. Celé špízy poté potřeme zbytek marinády.



A jde se grilovat! Nejprve necháme grilovat masové špízy a ke konci přidáme ty zeleninové, abychom mohli servírovat dohromady.

Dobrou chuť!
V.

P.S. A co máte na "špejli" nejraději vy? :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat