středa 26. srpna 2015

Návštěva pivovaru Plzeňský Prazdroj / Visit of the Pilsner Urquell brewery

Předposlední srpnový víkend jsme s manželem a mými rodiči vydali na návštěvu plzeňského pivovaru. V dětství jsem již pivovar jednou navštívila ale, že bych si z toho něco pamatovala, to ne. Vlastně jedna vzpomínka mi v hlavě utkvěla a to ta, že jsem si tajně z tátovi sklenice usrkla kvasnicové pivo :-). No a minulý víkend jsem si nechala natočit plnou sklenici rovnou ze sudu :-)

Do neděle jste mohli na mém blogu / facebooku /  instagramu soutěžit o dvě vstupenky. Výherce jsem dnes vyhlásila na facebookových stránkách a Vám, kteří jste nevyhráli, nebo jste se soutěže neúčastnili přináším alespoň virtuální prohlídku.







 
Pivovar Plzeňský Prazdroj nabízí prohlídky, které potěší pivní fanoušky i milovníky historie. Prohlídka začíná v návštěvnickém centru, kde se dozvíte něco z historie a uvidíte malou varnu. Z Návštěvnického centra se pivovarským autobusem přesunete k jedné z nejmodernějších stáčíren s kapacitou 120 000 lahví hodinu.








Plzeňský Prazdroj má největší výtah v ČR. Tím vyjedete k unikátnímu panoramatickému kinu. Po shlédnutí filmu o tajemství výroby zbystří vaše smysly. Čeká na vás expozice surovin, ze kterých si Pilsner Urquell vaří - měkká plzeňská voda, žatecký chmel, slad a speciální pivovarské kvasnice. 

Dále se přesunete do varen, které se Vám představí napříč třemi stoletími. K vidění je tu totiž i původní varní pánev z roku 1842 ve které byla uvařena první várka plzeňského ležáku německým sládkem Josefem Grollem.



Nejen sládky, ale i ostatní profese plzeňského pivovaru si můžete prohlédnout i v expozici Lidé Pilsner Urquell. 


Na závěr si užijete jedinečnou atmosféru historických pivovarských sklepů a degustaci nefiltrovaného nepasterizovaného piva Pilsner Urquell.



Rodinnou návštěvu pivovaru Plzeňnského prazdroje jsme si moc užili a pokud se Vám má virtuální prohlídka líbila rozhodně vyrazte na výlet! :-)

Ahoj V.


Žádné komentáře:

Okomentovat